Kater milion turistë irakenë do të vizitojnë Iranin këtë vit

Publikuar në Shta. 13, 2019, 12:01 a.m.

Irani do të presë deri në katër milion turistë irakienë gjatë vitit aktual iranian (filloi 21 Mars 2019), tha një zyrtar irakian.

Gjatë një takimi me guvernatorin Chaharmahal dhe Bakhtiari, nënatasheu  kulturor i Irakut, Muhamed Bakir Hakin tregoi aftësitë turistike të provincës jugperëndimore të Iranit, duke thënë, "rajoni mund të jetë një qendër e rëndësishme për turizmin mjekësor".

"Sipas raportimeve, katër milion turistë nga Iraku do të vizitojnë Iranin këtë vit dhe numri i turistëve mjekësorë nga Iraku që udhëtojnë drejt Iranit  është dyfishuar në krahasim me vitet e kaluara," tha ai, duke shtuar, "Shahrekordi mund të tërheqë shumë turistë".

Duke përmendur që Shahrekordi mund të tërheqë shumë turistë, zyrtari irakian tha, "Universitetet  e Shahrekordit mund të pranojnë studentë irakenë që do të ishte e mundur përmes mbajtjes së bisedimeve të nevojshme".Burimi : ISNA