Vendet perëndimore përpiqen të mbajnë fokusin e terrorizmit në Idleb

Publikuar në Shta. 12, 2019, 11:58 p.m.

Përfaqësuesi i Përhershëm i Rusisë në Kombet e Bashkuara, Vasily Nebenzya pohoi se vendet perëndimore në Këshillin e Sigurimit të KB përpiqen të ruajnë fokusin e terrorizmit në Idleb.

"Mbajtja e fokusit të terrorizmit në Idleb paraqet një objektiv bazë për vendet perëndimore, tha Nebenzya në një fjalim para Këshillit të Sigurimit të KB, sipas RT të martën.

Ai shtoi se Rusia do të vazhdojë të punojë në kornizën e pikave të memorandumit të marrëveshjes të rënë dakord në Soçi në shtatorin e kaluar midis Rusisë dhe Turqise  për situatën në zonën e deskalimit të Idleb.

Vasily  Nebenzya bëri thirrje për "të mos pengojë përpjekjet  ruse përmes krijimit të mbulimit  politik për terroristët dhe provokimet e tyre".Burimi : SANA