Arkipeshkvi i Kishës Ortodokse Palestineze në Jerusalem, Hanna : Qendresa e njerëzve të Issawiya do t’i prish komplotet izraelite

Publikuar në Shta. 1, 2019, 7:01 a.m.

At Atallah Hanna,  Arkipeshkvi i Kishës Ortodokse Palestineze në Jerusalem,  ka shprehur besimin e tij se qëndrueshmëria e qytetarëve palestinezë në rrethin Issawiya të Jeruzalemit të okupuar do të irritoi planin e okupimit për t'i zhvendosur ata nga shtëpitë e tyre dhe për të vrarë frymën kombëtare të fëmijëve të tyre.

Duke shprehur solidaritetin e tij me banorët e zonës gjatë një vizite të hënën në Issawiya, At Hanna tha se ishte e sigurt që masat e okupimit kundër kësaj pjese të Jerusalemit nuk do të kishin sukses në minimin e moralit të popullit palestinez.

"Sa më shumë shtypje, padrejtësi dhe tirani qe  palestinezëve kalojnë, aq më shumë ata bëhen aderues të të drejtave të tyre dhe lidhjes së tyre me këtë tokë të shenjtë," tha  At Atallah Hanna,  Arkipeshkvi i Kishës Ortodokse Palestineze në Jerusalem.