Kumi do të organizon Konferencën për Mrekullinë e Kur’anit

Publikuar në Gus. 28, 2019, 9:38 p.m.

Një konferencë kombëtare për mrekullinë e Kur’anit të Shenjtë do të mbahet në qytetin Kum në nëntor.

Qendra për Kulturen Islame, Hulumtuese dhe Mendimit Islam do të organizojë veprimtarinë.

Sipas Sejjid  Muhammae Hassan Xhavaheri, kreu i Qendrës së Hulumtimit dhe sekretari i konferencës, tha se do të përqëndrohet në idetë dhe pikëpamjet  e Allameh Sejjid  Muhammed Hussein Tabatabaei, raportoi ISNA.

Mrekullia Kur'anore dhe Sfida , Mrekullia  Shkencore e Kur’anit, Mrekullia Retorike e Kur’anit dhe aspektet e tjera të mrekullive të Kur’anit do të diskutohen në ngjarjen studimore.

Allameh Tabatabaei (1904-1981) ishte një nga mendimtarët më të shquar të filozofisë dhe Islamit  bashkëkohor . Ai është i famshëm për Tafsir al-Mizan, një vepër  qe ka njëzet e shtatë vëllime të komenteve  Kur’anore, për të cilin punoi nga viti 1954 deri më 1972.Burimi : IQNA