Lidhja Muslimane Boterore fillon samitin ndërfetar ne Sri Lanka

Publikuar në Gus. 22, 2019, 12:34 a.m.

Sekretari i Përgjithshëm i Lidhjes Muslimane Boterore (MWL) Muhamed bin Abdul Karim Al-Issa takohet me Presidentin e Sri Lankas  Maithripal Sirisena dhe Colombo. (SPA)

Pjesëmarrësit  ne kete samit jane udhëheqës fetarë muslimanë, të krishterë, hebrenj, budistë dhe hindus.

Lidhja Botërore e Muslimanëve (MWL) nisi një samit ndërfetar në Kolombo në prani të Presidentit të Sri Lankes, Maithripala Sirisena.

Pjesëmarrësit përfshinin udhëheqës fetarë imuslimanë, të krishterë, hebrenj, budistë dhe hindus,  si dhe më shumë se 2,000 studiues fetarë, politikanë, intelektualë dhe profesionistë të mediave.

Kryetari Sirisena mbajti fjalën e hapjes. Ai falënderoi MWL për mbajtjen e samitit dhe për dhurimin e 5 milion dollarëve në një fond mbështetës për familjet e viktimave të akteve terroriste dhe njerëzve të plagosur.

"Unë besoj se ky samit do të përhap mesazhin e paqes, harmonisë dhe bashkëjetesës," tha ai. "Ne jemi të kënaqur që prezantojmë nderin më të lartë në Sri Lanka  per Sekretarit te Përgjithshëm të MWL për rolin e tij në promovimin e paqes ndërfetare."

Sekretari i Përgjithshëm i MWL, Muhamed bin Abdul Kerim Al-Issa gjithashtu mbajti një fjalim.

"Ky samit i rëndësishëm për paqen ndërfetare konfirmon vendosmërinë e ndjekësve të feve për të sqaruar të vërtetën e feve, e cila bën thirrje për dashuri, paqe dhe harmoni," tha ai.

"Feja nuk ka qenë kurrë një kërcënim për njerëzimin ... Detyra jonë si udhëheqës, referenca dhe figura fetare është t'i kundërvihemi këtij pretendimi të rremë."

Samiti "ka ardhur për të diagnostikuar situatën aktuale dhe për të gjetur zgjidhje për të, dhe për të shprehur vendosmërinë e të pranishmëve për të vepruar në mënyrë efektive kundër forcave të së keqes terroriste, si dhe për të zbuluar faktet me transparencë," tha Al-Issa. "Kjo konferencë afirmon stabilitetin dhe mbizotërimin e së mirës".