Grupi më i madh i vizitoreve azerbajxhanas hyni në Mashhad

Publikuar në Gus. 22, 2019, 12:18 a.m.

Një karvan i vizitoreve nga Republika e Azerbajxhanit, i kryesuar nga Shahin Hassanli, Imami i Xhumas, në Baku, arriti në qytetin e shenjtë të Mashhadit.

Ashtu si vitet e kaluara, karvani i cili po shkon drejt Irakut për të vizituar Qebelan, ka vizituar faltoren e shenjtë të Imam Rizait .

Pasi mbërriti në xhamine e shenjtë, karvani u mblodh në portikun  Dar al-Marhamah dhe u kenaq me programet speciale të pergatitura  nga Zyra e Astan Kuds Razavi.

"Për herë të katërt, më shumë se një mijë azerbajxhanas kanë mbërritur në Mashhad dhe pas shtegtimit do të nisen për në Qerbela, " tha Shahin Hassanli.

Ai deklaroi se dashuria e popullit azerbajxhanas ndaj imamëve të paster (a.s.) janë kristal i qartë për të gjithë, për të cilët njerëzit e Azerbajxhanit janë ndërgjegjësuar në vitet e fundit. "Përveç shfaqjes së afinitetit të tyre të brendshëm në rritje, kjo ka parandaluar ndikimin e grupeve tekfiriste në vend.

Më në fund, duke vlerësuar shërbimet e Astan Kuds Razavi, organi i ngarkuar me Xhamine e Shenjtë të Imam Rizait (a.s.), për vizitoret,  ai shtoi, "Ne jemi mysafirë të këtij institucioni të shenjtë për 4 ditë, dhe shpresojmë se këta vizitore që kanë ardhur ne një rrugë te gjatë për të arritur favorin hyjnor dhe për të forcuar njohuritë e tyre hyjnore për t'u kënaqur nga kjo njohuri e pastër Hyjnore më shumë se të tjerët. "Burimi : Astan Qods Razavi