Media amerikane: Djali i Osama bin Laden - Hamza raportohet se ka vdekur

Publikuar në Gus. 11, 2019, 1:49 p.m.

Djali i Osama bin Laden është gjetur i vdekur, sipas raporteve të mediave të Shteteve të Bashkuara.

Hamza  bin Laden i përfolur si trashëgimtar i babait të tij të ndjerë është raportuar i vdekur, sipas inteligjencës të marrë me sa duket nga Shtetet e Bashkuara.

Agjencia e Lajmeve NBC News, e cila raportoi për herë të parë vdekjen e Bin Ladenit, thotë se tre zyrtarë amerikanë zbuluan informacione për vdekjen e tij - por nuk pranuan të thonin nëse SH.B.A. luajti ndonjë rol në të.

Asnjë zyrtar amerikan nuk ka dalë të njoftojë publikisht se Bin Ladeni ka vdekur - kur Presidenti Donald Trump u pyet nga reporterët të mërkurën, ai u përgjigj me "Unë nuk dua të komentoj atë".

Eshtë e paqartë se ku është vendi i vdekjes së tij të raportuar dhe kur ai vdiq.

Hamza bin Laden, me sa duket djali i preferuar i Osama bin Ladenit, u pa si ringjallës i al-Kaidës pasi popullariteti i tij u zvogëlua me rritjen e grupit të Shtetit Islamik.

Në vitin 2016, ai regjistroi një video historike duke pretenduar rikthimin e al-Kaedës, duke shkaktuar frikë nga mosha e tij dhe karizma do të rishfaqte mbështetjen për grupin militant.

Në video, ai shprehu solidaritet me babanë e tij të ndjerë, duke pretenduar se "Ne jemi të gjithë Osama" - në atë kohë, argumentoi se ishte në mesin e 20-ve .