Festivali i Filmit në Moskë i jep çmimin më të mirë aktores iraniane

Publikuar në Korrik 31, 2019, 4:51 p.m.

Aktorja iraniane, Soha Niasati fitoi çmimin "Silver George" për aktoren më të mirë në Festivalin Ndërkombëtarë  të Filmit të Moskëse 2019, për rolin  për rolin  “My Second Year in College” (Viti Im i Dytë në Kolexh)  me regji të Rasul Sadr Ameli.

Filmi iranian mori pjesë në garën kryesore të konkurencës, duke konkuruar me 13 filma të tjerë për të fituar çmimin "Golden George" për filmin më të mirë.

Juria e Festivalit e 41-të Moskës Ndërkombëtar të Filmit e  kryesuar nga  regjisori i shquar i Koresë së Jugut Kim Ki-Duk dha çmimin  ‘Golden George’ për "Sekreti i Liderit" me regji të Farkhat Sharipov nga Kazakistani.

Juria Çmimin Special "Silver George" iu dha filmit kinez "Në kërkim të Echo" me regji nga Zhang Chi dhe Drejtori  italian për filmin më të mirë "Valerio Mastandrea" fitoi "Silver George" për regjisorin më të mirë me 2018 filmi i tij drama "Laughing".

Ngjarja i dha edhe `çmimin "Silver George"  për aktorin më të mirë të Tommy Korpelës për rolin në filmin finlandez "Void" të regjisorit Aleksi Salmenpera.

"Viti im i dytë në kolexh" është një film dramë e prodhuar nga Masoud Redai.Burimi : ISNA