Kreu i opozitës izraelite "kërkon shtetin palestinez" për sigurinë izraelite

Publikuar në Korrik 26, 2019, 12:38 a.m.

Kreu Laborist i Izraelit tha se dëshiron një shtet palestinez për hir të sigurisë së Izraelit.

KreuLaborist i Izraelit tha se është i gatshëm të "luftojë" për një shtet palestinez, jo për palestinezët, por për sigurinë e Izraelit.

"Paqja mund t'u shërbejë gjithashtu të varfërve, sepse paqja do të sjellë prosperitet dhe ekonomi", tha Amir Peretz të shtunën.

"Unë ngre flamurin e paqes dhe flamurin e drejtësisë sociale – këtë shkojnë së bashku".

Izraeli do të niset për në votime për herë të dytë këtë vit për disa javë.

Pas zgjedhjeve në prill, Kryeministri Binyamin Netanjahu u përpoq të formonte një koalicion qeverisës me aleatë fetarë dhe nacionalistë, por nuk arriti të dilte bashkë me një shumicë parlamentare mes përçarjeve ndërmjet aleatëve.

Në vend që t'i japë rivalit të tij kryesor një mundësi për të ndërtuar një qeveri, Partia Likud e Netanjahut shtyu në vend të kësaj një masë për të shpërndarë parlamentin Knesset,  dhe për ta dërguar vendin, Izraelin në zgjedhje të përsëritura të parashikuara në në muajin shtator.

Netanjahu tani kërkon të shënojë një fitore vendimtare zgjedhore përballë akuzave të mundshme për korrupsion.

Avokati i përgjithshëm i Izraelit tashmë ka rekomanduar që Netanjahu të paditet, por sipas ligjit izraelit, Netanjahu ka të drejtë të mbrohet në një seancë para se të ngrihen akuza formale.Burimi : The New Arab