"Seriozisht?": Zarif tallet me SHBA, insiston që Irani nuk ka shkelur marrëveshjen

Publikuar në Korrik 18, 2019, 12:17 p.m.

Ministri i Jashtëm thotë se Irani ka qenë 'transparent' dhe e konsideron shkeljen si të drejtën e saj brenda marrëveshjes bërthamore.

Ministri i Jashtëm i Iranit Muhammad Xhavad Zarif ka sfiduar pohimet amerikane se vendi i tij ka shkelur marrëveshjen bërthamore të vitit 2015 me fuqitë botërore me një fjalë  tallëse.

Irani njoftoi të mërkurën tha  se rezervat e uraniumit kanë tejkaluar kufirin prej 300 kg dhe thanë se hapi i ardhshëm do të jetë të pasurojë uraniumin më shumë se kufiri prej 3.67 përqind në marrëveshje, përveç nëse evropianët  mbrojnë ekonominë iraniane nga sanksionet e ashpra të Shteteve të Bashkuara.

Shtëpia e Bardhë  tha se kishte "pak dyshime se edhe para ekzistencës së marrëveshjes, Irani po shkelte kushtet e tij".

Duke e bërë të qartë reagimin amerikan të martën, Zarif ka shkruar një deklaratë për këtë deklaratë me pyetjen: "Seriozisht?"