UNICEF Përshëndet përpjekjet e Iranit për të ulur shkallën e vdekshmërisë së fëmijëve

Publikuar në Korrik 13, 2019, 11:50 a.m.

Fondi i Fëmijëve i Kombeve të Bashkuara (UNICEF) vlerësoi të martën arritjen e Iranit në uljen e shkallës së vdekshmërisë foshnjore, duke thënë se bashkëpunimi i saj me Iranin është shumë efektiv.

"Arritjet e Iranit në reduktimin e vdekshmërisë së fëmijëve janë shumë të konsiderueshme. Irani ka pasur arritje shumë të mira dhe se bashkëpunimi i UNICEF me Iranin është shumë efektiv dhe i përhapur ", tha të martën përfaqësuesi i UNICEF-it në Iran.

Ai është takuar me zëvendësministrin e shëndetësisë për punët higjienike Ali Reza Raisi në Teheran.

"Ne jemi të gatshëm të bashkëpunojmë plotësisht me UNICEF-in për të ecur përpara me politikat e saj shëndetësore në rajon", tha Raisi, duke shtuar se Irani mund të ndajë ekspertizën dhe përvojën e saj me vendet e tjera rajonale.

 Burimi : IRNA