Kur'ani që i atribuohet Imam Aliut në ekspozitë në Hajderabad

Publikuar në Korrik 13, 2019, 11:41 a.m.

Ndër artefaktet e ekspozuar në një ekspozitë Kur'anore të hapur në qytetin  Hajderabad të Indisë, janë dy kopje të rralla të dorëshkrimeve të Kur'anit.

Një nga kopjet i atribuohet Imam Aliut (a.s.)  dhe tjetër Imam Hassanit (a.s.).

Dy dorëshkrimet e Kur'anit janë në dorëshkrimin e Kufas  dhe datojnë që në fillim të viteve pas ardhjes së Islamit.

Irani ka organizuar ekspozitë në Muzeun Salar Jung të qytetit.

Gjithashtu, ai zhvilloi një seminar me diskutime mbi interpretimin e Kur’anit nga dijetarë iranianë dhe indianë.Burimi : IQNA