Ajetullah Ahmed Xhenneti: Sanksionet amerikane kundër Iranit janë propaganda e thatë

Publikuar në Qershor 28, 2019, 12:52 a.m.

Sekretari i Këshillit Guardian, Ajetullah  Ahmad  Xhenneti tha të mërkurën se sanksionet amerikane mbi zyrtarëve të lartë iranianë janë vetëm një propagandë dhe do të të lënë asnjë ndikim mbi vendosmërinë e popullit iranian dhe zyrtarëve të ecin në rrugën e rritjes dhe dinjitetit.

Irani ka qenë në këmbë kundër SHBA- për 40 vjet kjo është arsyeja pse " Kryetari ‘stupid’ amerikan  vendos sanksione të reja ndaj Iranit çdo ditë, tha Ajetullah Ahmed Xhenneti.

"Është e habitshme që disa vende evropiane  kanë heshtur për veprimet e  Trumpit, ndërsa ata duhet të qëndrojnë  dhe të ushtrojnë një politikë të pavarur," tha  Xhenneti.

Ai hodhi poshtë të ashtuquajturën "Marrëveshjen e Shekullit" projektin e ndjekur nga SHBA dhe regjimit sionist dhe tha se me vigjilencë të botës muslimane dhe të lëvizjes së rezistencës në veçanti, ky komplot do të dështojë.Burimi : IRNA