Papa Françesku: Dialogu, Partneriteti me Muslimanët i nevojshëm

Publikuar në Qershor 28, 2019, 12:43 a.m.

Papa Françesku bëri thirrje të premten për një rregullim të rrugës teologjike  në shkolla katolike, duke thënë se studentët duhet të mësojnë në lidhje me dialogun, dialog  me Judaizmin dhe Islamin, dhe se në përgjithësi duhet të ketë liri më të madhe në kërkimin teologjik dhe akademik.

Papa bëri një telefonatë gjatë një fjalimi në universitetin e teologjisë të drejtuar nga jezuitë në Napoli, njoftoi AP.

Kjo vijon shtrirjen e tij këtë vit në botën myslimane me nënshkrimin e një deklarate të përbashkët me imamin e Kairos,  të Al Azharit, qendra  Sunnite,  rregullimin e raporteve ndërmjet katolikëve dhe muslimanëve si vëllezër, me një mision të përbashkët për të promovuar paqen.

Në fjalën e tij, Papa Françesku tha se dialogu dhe partneriteti me botën myslimane është i nevojshëm "për të ndërtuar një jetë të qetë, madje edhe kur ka episode të mundimshme nga armiqtë fanatikë të dialogut."

Studentët e Teologjisë Katolike duhet të mësojnë kulturën, gjuhën dhe mënyrën e të menduarit të hebrenjve dhe myslimanëve "për të kuptuar më mirë dhe të arrijmë në marrëdhëniet tona," tha ai.Burimi : IQNA