Hamas:Konferenca e Bahrejnit për t'i shërbyer objektivave të Izraelit

Publikuar në Qershor 25, 2019, 2:35 a.m.

Një zëdhënës i Lëvizjes së Rezistencës Palestineze ‘Hamas’ tha se e ashtuquajtura konferencë e paqes e planifikuar në Bahrejn do t'i shërbejë qëllimeve të regjimit cionist të Izraelit.

Në një deklaratë, Hazim Kasim u bëri thirrje të gjitha vendeve, veçanërisht shteteve arabe, të bojkotojnë konferencën, qëllimi kryesor i të cilit, tha ai, është të shkatërrojë Palestinën.

Ai gjithashtu i bëri thirrje Lidhjes Arabe t'u kërkojë vendeve anëtare të përmbahen nga pjesëmarrja në një tubim të sponsorizuar nga SHBA.

Shtetet e Bashkuara njoftuan më parë këtë muaj se do të bashkëprisnin takimin e 25 dhe 26 qershorit në kryeqytetin e Bahrejnit të Manama-s , me sa duket për të inkurajuar investimet në Bregun e pushtuar dhe Rripin e rrethuar të Gazës.

Megjithatë, zyrtarët palestinezë thonë se qëllimi i vërtetë është të hapë terrenin për administrimin e Presidentit të SHBA Donald Trump për të zbuluar "Marrëveshjen e Shekullit" shumë të keqe, të cilin ata e kanë refuzuar tashmë si jo-iniciues.

Hamasi ka dënuar përpjekjet e disa vendeve arabe për të normalizuar lidhjet me Izraelin, si dhe konferencën e Bahrejnit në mbështetje të propozimit të diskutueshëm të Trumpit.Burimi : IQNA