Irani do të organizojë Javën Evropiane të Filmit 2019

Publikuar në Qershor 17, 2019, 2:24 a.m.

Raundi i Tretë i Javës së Filmit Europian do të mbahet në tetë qytete në Iran.

Raundi i tretë i Javës së Filmit Europian, një projekt i përbashkët midis Institutit të Arteve të Artit në Iran dhe Institutit Kombëtar të Kulturës (EUNIC) në Iran, do të fillojë më 18 qershor 2019 në tetë qytete anembanë Iranit duke përfshirë Teheranin, Babolin , Isfahanin, Kerman, Kish, Mashhad, Tabriz dhe Shiraz

Zyrtarët iranianë dhe presidenti i EUNIC Iran do ta hapin këtë ngjarje me ambasadorët e vendeve evropiane dhe regjisorët iranianë dhe evropianë të pranishëm.

"The Dark Valley" (2014) nga regjisori austriak Andreas Prochaska dhe "The Silent Army" (2008) nga drejtori holandez Jean van de Velde do të shfaqen gjatë ceremonisë së hapjes të shtunën.

Ngjarja javore përfshin 20 filma të mëdhenj evropianë nga Austria, Bullgaria, Belgjika, Qipro, Danimarka, Finlanda, Gjermania, Greqia, Hungaria, Italia, Norvegjia, Hollanda, Polonia, Portugalia, Suedia, Sllovenia, Sllovakia, Spanja, Zvicra dhe Mbretëria e Bashkuar.

Në anën tjetër të ngjarjes, pesë punëtori për filma artistikë dhe bashkëprodhim do të organizohen nga prodhuesit dhe drejtorët e Qipros, Holandës dhe Zvicrës në Teheran, Shiraz, Isfahan dhe Mashhad.Burimi : ISNA