Falja e namazit të Fiter Bajramit nën udhëheqjen e udhëheqësit suprem

Publikuar në Qershor 8, 2019, 1:26 a.m.

Namazi i Fiter Bajramit është udhëhequr personalisht nga Ajetullah Hamenei, Udhëheqësi Suprem i RevolucionitIislamik.

Namazi i festës të Fiter Bajramiy është organizuar me pjesëmarrjen masive të besimtarëve në mauzoleunIimam Humejni (r.a.) në Teheran.

Besimtarët iranian pas një muaj agjërim, lutje, falje dhe shërbim në muajin e bekuar të Ramzanit, sot ka falur namazin e festës së Fiter Bajramit.  Në shumë vende muslimane mes tyre edhe në Iran, festa e Fiter Bajramit është organizuar sot.

Në fenë islame dita e parë e muaji Shaval është festa e Fiter Bajramit. Me anë të këtij muaji, besimtarët myslimanë gjejnë mundësinë q të kërkojnë falje nga Zoti dhe me agjërimin dhe sakrificat e tyre të pastrohen nga gjynahet  dhe të pastrohen shpirtërisht.