Ambasadori i Ukraines, Segei Buldiliak:Xhamia e Shejtë e Imam Rizait është qendra kryesore fetare e Iranit

Publikuar në Qershor 8, 2019, 1:15 a.m.

Duke vizituar kompleksin  e Xhamisë së Shejtë të ‘Imam Rizait’ , kopshtet, oborret e saj , ambasadori ukrainas tha, kur ai ishte duke vizituar Xhaminë  për herë të parë tre vjet më parë si ambasadori i ri i Ukrainës, ai gjeti vendin shumë tërheqës dhe shumë të bukur.

Duke prezantuar  Xhaminë e ‘Imam Rizait’ si zemra më fetare dhe e shenjtë në Republikën Islamike të Iranit, tha diplomati ukrainas, unë vizitoj çdo vit  shenjtërinë, xhaminë e ‘Imam Rizait’, në Mashad, e cila është zemra fetare e vendit.

Unë besoj se arkitektura islamike dhe modelet arabeske në këtë vend të shenjtë janë një nga veprat më të bukura të artit në botë.

Kreu i misionit diplomatik të Ukrainës po bënte vizitën e tij të katërt në vendin e shenjtë të Razavit në koordinim me Qendrën e Astan Kuds Razavi për Çështje Ndërkombëtare.Burimi : Astan Quds Rezevi