Shejh Ikrima Sabriu i Kudsit, Jerusalemit :Dënon sulmet e policisë ndaj Xhamisë al-Aksa dhe besimtarëve myslimanë

Publikuar në Qershor 8, 2019, 1:10 a.m.

Shejh Ikrima Sabri, kreu i Këshillit të Lartë Islamik në Jerusalemin e zënë, ka denoncuar fuqishëm policinë izraelite për sulmet kundër Xhamisë  al- Aksa dhe për sulmet ndaj namazlive  myslimanë të dielën në sabah  duke  i përshkruar praktikat e tyre si "hakmarrëse dhe agresive".

"Ne jemi të vetëdijshëm dhe e dimë mirë se Partia Likud është laike dhe jo fetare, dhe është mbështetur tek partitë ekstremiste të krahut të djathtë për të qëndruar në pushtet. Është një qeveri e paqëndrueshme,  veprimtaria  e saj  është të kënaqësh të drejtën radikalëve ", tha Shejh  Sabri.

Ai pohoi se shpërthimet në Xhaminë e Aksa nga grupet dhe kolonët hebrenj nuk mund të ndodhin pa mbrojtjen e siguruar nga policia izraelite.

Shejh Sabriu  i Palestines  gjithashtu tha se skenat e turmave masive muslimane në xhaminë Aksa gjatë muajit të shenjtë të Ramada nxitën zemërimin e policisë izraelite dhe i bënë ato sulme   vendit të shenjtë sot dhe tregojnë arrogancën e tyre ushtarake.

Ai i përshëndeti të gjithë namazlitë palestinezë që mbronin Xhaminë Al-Aksa.Burimi : The Palestinian Information Center