Ajetullah Ahmed Xhenneti: SHBA nuk do të hyjnë në luftë me Iranin

Publikuar në Maj 28, 2019, 11:07 p.m.

Ajetullah  Ahmed  Xhenneti,  Sekretari i Këshillit të Guardianëve, tha të enjten se SHBA- është në dijeni të aftësive të larta të mbrojtjes të Iranit dhe nuk do të kryejë kurrë një akt idiotik lufte me Iranin.

Duke ju drejtuar një sesioni të këshillit, ai shtoi se Shtetet e Bashkuara e dinë se çfarë probleme do të ballafaqohen në rajon dhe në botë në rast të një lufte me Iranin.

Duke i kërkuar zyrtarëve që të zgjidhin problemet e jetesës publike, Ajetullahu tha se ekonomia e rezistencës dhe varësia nga aftësitë lokale janë çelësat për zgjidhjen e problemeve.

Ajetullah Xhenneti  përkujtoi kërcënimet e amerikanëve për të nisur një luftë ushtarake me Iranin, duke thënë se ata ishin shumë të vetëdijshëm për gadishmërinë e lartë të Iranit dhe nuk do të kryejë kurrë një akt të tillë idiot, pasi di se çfarë do të ndodhte në rajon dhe në botë në rast të një lufte.Burimi : IRNA