Ajetullah Sejjid Ali Hamenei:Udhëheqësi nënvizon rëndësinë e mësimeve të Kuranit për paqen e njerëzimit

Publikuar në Maj 24, 2019, 1:53 a.m.

Udhëheqësi nënvizon rëndësinë e mësimeve të Kur’anit për paqen e njerëzimit.

Udhëheqësi Suprem i Revolucionit Islamik, Ajetullah Sejjid Ali Hamenei , nënvizoi se veprimi ndaj mësimeve të Kur'anit të sSenjtë mund ta shpëtojë njerëzimin nga rënia në kurthet e botës moderne.

Muajin e kaluar, Ajetullah Hamenei kritikoi  disa shtete rajonale të cilat ndihmojnë SHBA-të që të zbatojnë planet  e saj në rajon, duke i quajtur ata tradhtarë të Umetit Islamik.

"Ata vende rajonale që zbatojnë politikat e SHBA janë duke tradhtuar Ummetin Islam dhe duke hapur terrenin për ndikimin amerikan", tha Ajetollah Hamenei, duke iu drejtuar pjesëmarrësve në raundin e 33-të të Garave  Ndërkombëtare të Kur'anit në Teheran.

Diku tjetër, ai theksoi se arsyeja kryesore për fuqinë e Iranit është rezistenca e vendit ndaj kërkesave të tepruara të SHBA dhe tha, "Arsyeja për frikën e pushtetit nga populli  iranian."

"Armiku ka frikë nga një Islam i fuqishëm dhe një Islam guximtar," shtoi ai.

Duke vënë në dukje se pozicionet dhe performanca e sinqerta e Iranit është arsyeja kryesore për ndikimin e vendit në mesin e muslimanëve dhe shkaku i fuqisë së Republikës Islamike, Ayatollah Khamenei tha se premtimet dhe kërcënimet e fuqive arrogante nuk kanë qenë në gjendje të mashtrojnë dhe të frikësojnë popullin iranian.Burimi : IRIB