Ankara organizoi Forumin rreth Martir Motahharit

Publikuar në Maj 16, 2019, 1:41 a.m.

Qendra Kulturore Iraniane në Turqi organizojë më 6 maj një forum akademik të titulluar "Intelektuali Islamik, Murtaza Motahhari".

Sipas faqes së internetit të Organizatës Islamike të Kulturës dhe Marrëdhënieve, Fakulteti i Teologjisë i Universitetit të Ankarasë  ka organizuar  programin, duke shënuar 40 vjetorin e martirizimit të dijetarit.

Do të marrin pjesë tre profesorë të universitetit dhe dy dijetarë të shquar të Turqisë.

Në forum do të diskutohet mendimi filozofik i Motahharit, kërkesat e kohës në pikëpamje të martirit, pikëpamjet e Motahharit mbi unitetin Islam dhe njohuritë gjithëpërfshirëse të Murtaza Motahharit në fusha të ndryshme të shkencës.

Një dokumentar i shkurtër me biografinë e dijetarit do të shfaqet gjithashtu në forum dhe disa nga veprat e dëshmorit të botuar në turqisht do të paraqiten në një ekspozitë në periferi të programit.