EBA – Gjysmëhëna e Kuqe shpërndan 6,000 shporta ushqimore në Hodeidah të Jemenit

Publikuar në Prill 29, 2019, 3:12 a.m.

Shoqata e Gjysmëhënës së Kuqe të Emirateve të Bashkuara Arabe ka shpërndarë kohët e fundit 6,000 shporta ushqimore në lagjen Heis të Hodeidah për të përmbushur nevojat thelbësore të popullit jemenas në luftën e tyre për të mbijetuar bllokadën e ngritur nga nga palët luftuese.

Përfaqësuesi i Shoqatës së Gjysmëhënës së Kuqe të UAE në Jemen tha se kjo ndihmë e freskët ka rritur shumën totale të shportave të ushqimit në më shumë se 34,000 shporta, të shpërndara nga krahu i ndihmës humanitare më të madhe në Emiratet e Bashkuara Arabe që nga fillimi i vitit, duke përfituar rreth 136,000 jemenas.

"Konvojet e ndihmave të freskëta u dërguan nga  Emiratet e Bashkuara Arabe, të cilat vazhduan të mbështesin zbutjen e vuajtjeve të popullit jemenas dhe lehtësimin e rrethanave të vështira që po kalojnë", shtoi ai.Burimi : AB / UNA-OIC