Ajetullah Hamenei:Ne do të eksportojmë naftën sa më shumë që ne synojmë

Publikuar në Prill 29, 2019, 3:10 a.m.

Me rastin e Javës Kombëtare të Punës, një grup i punëtorëve nga i gjithë vendi u takua me Udhëheqësin Suprem të Revolucionit Islamik, Ajetullah Hamenei në Hussejnijen e  Imam Humejnit (r.a.) të mërkurën.

Në takim, Ajetullah Hamenei dënoi SHBA-të  për sanksionet mbi eksportet e naftës të Iranit dhe pohoi, "Së pari, përpjekjet e tyre do të dështojnë kudo. Ne do të eksportojmë naftën tonë sa më shumë që ne kemi nevojë dhe ne synojmë të bëjmë. Ata kanë bllokuar rrugën për ne, por zyrtarët e-kombit të fuqishëm dhe vigjilent ata punojnë shumë dhe me vendosmëri, do të hapin shumë bllokada ".

Udhëheqësi Suprem ka paralajmëruar SHBA se masa e tyre armiqësore do të kundërshtohet, duke theksuar, "Së dyti, ata duhet të dinë se kjo masë armiqësore nuk do të mbetet pa një reagim; ata do të marrin përgjigjen ndaj armiqësisë së tyre. Kombi iranian nuk është një komb që do të qëndronte ulur përballë armiqësive ".

Lideri i Revolucionit Islamik i konsideron sanksionet si një tjetër mundësi për Iranin për të reformuar politikat e saj të shitjes të naftës dhe deklaroi, "Së treti, aq më pak ne mbështetemi në këtë formë të shitjes së naftës tonë, aq më shumë do të jemi mirënjohës [i rezervave tona të naftës ], dhe është më mirë për ne ".

Ajetullah Hamenei iu referuar dështimeve të shumta si armiq të Republikës Islamike janë përballur në masat e tyre armiqësore kundër popullit  iranian, duke thënë: "Armiku ka marrë vazhdimisht masa-të gjitha të kota ndaj kombit tonë të madh, revolucionit dhe Republikës Islamike që kanë shprehu mbështetje për drejtësinë në të gjithë botën, duke tërhequr kështu kombe të tjera. Tani armiku angazhohet në masa të ndryshme armiqësore lidhur me çështjet ekonomike dhe ata thonë se po kërkojnë të sjellin kombin iranian në gjunjë. Megjithatë, ata duhet të dinë se kombi iranian nuk do të bie në gjunjë përpara armiqve ".

Duke vlerësuar komunitetin e punëtorëve në Iran për respektimin e tyre të sinqertë ndaj Revolucionit Islamik, Ajetullah Hhamenei u kërkoi zyrtarëve për të adresuar çështjet që ndikojnë te punëtorët dhe të përballet me abuzimin e pushtetit ndaj punëtorëve duke thënë:

"Komuniteti i punëtorëve përfaqëson një nga grupet më besnike sociale për Revolucionin. Disa, me qëllime abuzive, blejnë fabrika nga qeveria dhe ndërtojnë kulla në vendin e tyre. Të gjitha degët e pushtetit duhet të përballen me këtë [manipulim]. Armiku ka këmbëngulur në të gjitha fushat e mundshme të shqetësimit, dhe më shumë se çdo gjë tjetër, për çështjet që kanë të bëjnë me punëtorët ".

Eminenca e tij vazhdoi të thoshte: "Në të gjitha rastet punëtorët e kanë zhgënjyer armikun. Ka qenë një rast për dyzet vjet. Bashkësia e punëtorëve ishte ndër më besnikët ndaj revolucionit ".

Udhëheqësi Suprem edhe një herë i bëri thirrje zyrtarëve qeveritarë të vlerësojmë punëtorët dhe të bëjë përpjekje për të parandaluar zhdukjen e fabrikave për hir të interesave të korporatave, duke shtuar se "zyrtarë të qeverisë, politikëbërësit, dhe drejtuesit duhet të jenë syhapur dhe të vlerësojmë vlerën e saj. I drejtoj këtë të gjithë zyrtarëve të vendit dhe jo vetëm Ministrisë së Punës: ka njerëz që vetëm kërkojnë të përmbushin interesat e tyre. Ata blejnë një fabrikë pune nga qeveria dhe e shkatërrojnë atë, e shesin makinerinë e saj në mënyrë që të ngrihen rrokaqiejt për t'i zëvendësuar ato. Të gjitha degët e pushtetit duhet të kundërshtojnë dhe ta parandalojnë atë ".Burimi : ISNA