15 të burgosur palestinezë, dy ushtarë izraelitë u plagosën në burgun e Negevit

Publikuar në Prill 26, 2019, 11:01 p.m.

Një i burgosur palestinez  të dielën mbrëma ishte në gjendje të therrte dy ushtarë izraelitë në burgun e Negevit pasi forcat speciale sulmuan fizikisht të burgosurit.

Një nga ushtarët pësoi lëndime të rënda, ndërsa një i dytë pësoi një lëndim të lehtë.

Sipas Asra Media Center, një i burgosur goditi dy ushtarë në seksionin 3 të burgut Negev.

Qendra shtoi se 15 të burgosur palestinezë pësuan plagë në përleshjet e dhunshme me forcat izraelite në burg, duke vënë në dukje se helikopterët dolën jashtë burgut për të evakuar ushtarët e plagosur.

Zëdhënësi i Qendrës për Studime të Palestinës Riyad al-Ashqar shpjegoi se ngjarjet filluan kur forcat izraelite sulmuan me forcë seksionin 4 të burgut dhe transferuan të burgosurit e tyre në seksionet 3 dhe 7 dhe i sulmuan ata.

Riyad Ashqar shtoi se praktikat provokative dhe të dhunshme të forcave nxitën një të burgosur të Hamasit për të rrahur ushtarët dhe për të goditur dy prej tyre.

Ai pohoi se 15 të burgosur në burg vuajtën me plagë të ndryshme, tre prej tyre seriozisht, pasi forcat izraelite në mënyrë intensive gjuanin gaz lotsjellës dhe plumba të gjalla dhe të gomës në të burgosurit palestinezë.