Garat Evropiane të Kur’anit dhe Ezanit në Hamburg, Gjermani

Publikuar në Prill 21, 2019, 12:31 a.m.

Edicioni i 7 i Garave evropiane të Kur'anit dhe Ezanit filluan  në Qendrën Islamike të Hamburgut në Gjermani që nga 12 prilli 2019.

Faqja e internetit e qendrës tha se garat do të zgjasin deri më 14 prill.

Promovimi i kulturës dhe edukimit kuranor; përgatitja për zhvillimin dhe formimin e elitave kuranore; rritja e dashurisë së lexuesve ndaj Kur'anit, me fjalët e frymëzimit; krijimin e unitetit në shoqërinë evropiane Kur'anore; dhe transferimi i përvojave të pjesëmarrësve me njëri-tjetrin, janë ndër objektivat e ngjarjes Kur'anore, sipas qendrës.

Garat janë organizuar në kategoritë e këndimit të Kur'anit ( për burra), memorizimin e Kur’anit  për burrat dhe gratë), Tertil  (gratë), përkthimin, komentimin e Kur'anit (burra dhe gra) dhe Ezani (burra).

Të gjithë myslimanët që banojnë në vendet evropiane mund të marrin pjesë në Gara,   për dy grupe të moshave nën dhe mbi 16 vjeç.