Udhëheqësi nxjerr në pah rolin e forcave të armatosura iraniane dhe kundërshtimin e Daeshit

Publikuar në Prill 20, 2019, 2:56 a.m.

Udheheqësi i Revolucionit Islamik Ajetullah Sejjid Ali Hamenei tha se rajoni do të ishte përballur me një fat të paqartë sikur të mos ishin përpjekjet e Forcave të Armatosura Iranianë kundër terroristëve Daesh-it.

Gjatë një takimi me komandantët ushtarakë në kryeqytetin Teheran të mërkurën përpara Ditës Kombëtare të Ushtrisë, Ajetullah Hamenei vuri në dukje praninë e ushtrisë iraniane dhe Forcave të Armatosura në rajon dhe kontributin e tyre në luftën kundër akteve kryengritës 'armiqve' "dhe tha "Nëse ushtria dhe IRGC nuk do të angazhoheshin në luftën kundër Daesh, sot çfarë do të kishte ndodhur me vendet e rajonit dhe fqinje dhe të cilët do të sundojnë mbi ta?"

"Secili dhe çdo vend të vetëm që ishte i angazhuar [në luftën] kundër [terroristëve) dhe mori masat e nevojshme, por roli i Forcave të Armatosura të Iranit nuk mund të injorohet", ka shtuar udhëheqësi.

Udhëheqësi tha se Forcat e Armatosura të Iranit ishin në mesin e "manifestimeve dhe elementeve të fuqisë kombëtare," në kundërshtim me shumë vende edhe ata që pretendojnë të jenë mbrojtësit e lirisë dhe të drejtave të njeriut, ku ushtria është elementi i fuqisë kundër njerëzve, një shembull të cilin ne Paris. "

Ajetullah Hamenei tha se Forcat e Armatosura si në Islam dhe në Republikën Islamike të Iranit janë konsideruar si një "mbrojtje të sigurt për kombet", duke theksuar se kjo është arsyeja pse armiqtë po kërkojnë të prishin paqen e kombit përmes kundërshtimit të të Forcave të Armatosura.

Udhëheqësi tha se SHBA-ja bëri vërejtje të pabazuara në lidhje me Iranin për të minuar moralin e kombit.

"Shtetet e Bashkuara është duke luftuar me mijëra miliarda të borxhit dhe të ndryshme të problemeve, dhe përkundër disa vjet pas përmbytjeve dhe stuhive në fusha të tilla si Carolina ata nuk kanë qenë ende në gjendje të merren me këto probleme, por ata tani po përpiqen për të përçarë, për të dobësuar moralin e kombit iranian ".

Në vende të tjera në fjalën e tij, Ajetullah Hamenei lavdëroi ushtrinë dhe IRGC si dhe praninë paparë të njerëzve në zonat e përmbytura për të ndihmuar njerëzit e tyre shokët e vendit dhe gratë.

Udhëheqësi gjithashtu theksoi rëndësinë e "unitetit gjithnjë në rritje" në mesin e forcave të armatosura të Iranit, Ai gjithashtu përshëndeti unitetin midis Forcave të Armatosura dhe të IRGC të cilën me një lëvizje të fundit nga SHBA e futen në listën e zezë.

"Çfarëdo masë që i tërbon armiku është e mirë dhe e drejtë, por të gjithë duhet të përmbahen nga çdo veprim që trimëron dhe rrit armiqë", tha Ajetullah Hamenei më tej.

Shtetet e Bashkuara të hënën zyrtarisht e regjistruan IRGC si një "organizatë terroriste të huaj", sipas një njoftimi të publikuar në faqen e internetit të Regjistrit Federal të SHBA.

Presidenti amerikan Trump tha në një deklaratë më 8 prill se ai e kishte caktuar të IRGC si një organizatë e huaj terroriste, duke shtuar se iranian forcat elite "përcaktim" bën të qartë si kristali rrezikun e kryerjes së biznesit me, ose duke siguruar mbështetje për, të IRGC. Nëse ju jeni duke bërë biznes me IRGC, ju do të jeni duke financuar terrorizëm. "

Masat e SHBA-ve u përballën me kritika të ashpra nga zyrtarët iranianë dhe komandantët ushtarakë, si dhe nga kombi që shprehu mbështetje për IRGC.

Të martën, parlamenti iranian miratoi shumicën e përshkrimeve të përgjithshme të një mocioni të hartuar nga legjislativi për të kundërshtuar listën e zezë në SHBA për IRGC.

Menjëherë pas deklaratës së Trumpit, Këshilli i Lartë Sigurimit Kombëtar i Iranit gjithashtu kritikoi qeverinë amerikane si "mbështetës të terrorizmit", caktimin e forcave amerikane në Azi Perëndimore, i njohur si Komanda Qendrore e Shteteve të Bashkuara (CENTCOM), si një "organizatë terroriste".Burimi : Press Tv