Dita e Ushtrisë Kombëtare e Iranit shënohet në Oman

Publikuar në Prill 20, 2019, 2:54 a.m.

Zyrtarët iranianë dhe ushtarakë të Omanit të enjten shënuan Ditën Kombëtare të Ushtrisë të Iranit në një ceremoni në Muscat, ku ishin të pranishëm dhe prania e disa trupave  diplomatike me bazë Muscat.

Ceremonia e organizuar nga ambasada iraniane në Oman u organizua nga atasheu ushtarak i Iranit në Muscat Naser Fatemi.

Pjesëmarrësit përgëzuan oficerët e lartë iranianë dhe ambasadorin, Muhammed-Reza Nuri Shahroudi me rastin dhe i uroi suksese dhe prosperitet për qeverinë iraniane dhe popullin.

Duke folur në këtë ceremoni, atasheu ushtarak i Iranit në Muscat Naser Fatemi, tha se dita ofron një rast për të nderuar heronjtë nga Forcat e Armatosura Iraniane të cilët kanë qenë gjithmonë të përgatitur për të mbrojtur territorin iranian dhe kufijtë.

Duke vënë në dukje se doktrina ushtarake e Iranit është mbrojtëse, Naser Fatemi tha se Irani është një vend që kërkon paqe, duke kërkuar paqen, së bashku me nderin dhe lirinë.

Duke shpresuar se paqja dhe siguria do të jetë e  vendosur të gjithë në të gjithë globin, diplomati iranian tha se Irani dhe Omani kanë pasur gjithmonë marrëdhënie miqësore dhe marrëdhëniet e tyre me shpresë se do të shtohen në zona të ndryshme në të ardhmen.Burimi : IRNA