15 studentë çifutë u arrestuan në përkrahje të Palestinës

Publikuar në Prill 16, 2019, 12:15 a.m.

Pesëmbëdhjetë aktivistë nga IfNotNow, ( Nëse Jo Tani), një grup çifutësh protestuan  kundër kontrollit të Izraelit në Bregu Perëndimor, u arrestuan të premten ndërsa demonstruan para zyrave të  Birthright Israel's offices në New York City.

Aktivistët janë studentë të kolegjit, sipas IfNotNow, të  cilët kanë protestuar në mënyra të ndryshme që nga viti i kaluar.

Aktivistët duan që Birthright të drejtojë kontrollin në Bregun Perëndimor në udhëtimet e tij, si dhe trajtimin e Izraelit ndaj palestinezëve. Birthright thotë se nuk i trajton çështjet politike në udhëtimet e tij.

Arrestimet u zhvilluan në fund të një proteste prej 90 minutash jashtë zyrave të Manhattan  Birthright. Në fillim, më shumë se 100 aktivistë bllokuan Avenuen e Tretë, u  mallkuan nga udhëtarët.