Kolexhi hollandez pezullon profesorin që e quajti pedofil profetin Muhammed

  • Arie Slob, Ministri Holandez i Arsimit
Publikuar në Prill 14, 2019, 11:55 p.m.

Mes armiqësisë në rritje ndaj Islamit, një shkollë në Holandë pezulloi një mësues për fyerjen e Profetit Muhamed (a.s.) dhe ministri holandez i arsimit e konsideroi atë një vendim të arsyeshëm.

Një professor i inxhinerisë në shkollën profesionale të Kolexhit Hoofdavart në Amsterdam është pezulluar përkohshësisht sepse e quajti Profetin Muhamed një "pedofil".

Sipas ministrit holandez të arsimit Arie Slob, mësuesi 49-profesori kishte diskutuar mbi Islamin dhe Profetin Muhamed (a.s.), duke u thënë studentëve se profeti duket si një "pedofil" në Holandë.

Komentet e profesorit, të bëra në janar, i kishin fyer studentët dhe e raportuan atë në bordin e shkollës për "fyerjen e fesë".

Shkolla e pezulloi profesorin dhe fyerja arriti në dhomën e ulët të Parlamentit Holandez.

Aria Slob tha në një deklaratë të shkruar parlamentare - pasi ministria e tij dërgoi një komision për të inspektuar kolegjin dhe për të folur me këshillin, studentët dhe professorët - se pezullimi i profesorit ishte i arsyeshëm. Ai gjithashtu e informoi Dhomën e Ulët të Parlamentit se vendimi është i përkohshëm.

Avokati i profesorit, Wilco Brusse, kritikoi deklaratën e Slobit si "jashtëzakonisht të pakujdesshëm", njoftoi Agjencia e Lajmeve Holandeze De Volkskrant.

Avokati shpjegoi se komisioni i ministrisë ishte i njëanshëm sepse nuk e pyeti profesorin gjatë hetimeve të tij dhe nuk e konsideroi kurrë versionin e tij të tregimit.

"Si rezultat, reputacioni i klientit tim tani është i dëmtuar," tha Brusse.