Netanjahu mendon t’a pushtoj Gazën

Publikuar në Prill 11, 2019, 2:41 a.m.

Kryeministri izraelit Benjamin Netanjahu tha në një deklaratë, se pushtimi i Gazës është një opsion. Netanjahu i cili foli për kanalin KAN News, deklaroi se  tha se ata e dojnë më të mirën për Izraelin dhe se alternativa e fundit është pushtimi i Gazës.

Kryeministri izraelit Benjamin Netanjahu tha në një deklaratë, se pushtimi i Gazës është një opsion. Netanjahu i cili foli për kanalin KAN News, deklaroi se  tha se ata e dojnë më të mirën për Izraelin dhe se alternativa e fundit është pushtimi i Gazës.

Regjimi izraelit ishte tërheq nga Gaza në vitin 2005. Netanjahu pranoi se ata e konsideronin këtë si opsionin e fundit, pasi nuk donin të merreshin me Gazën dhe me 2 milion palestinez.

Netanjahu tha se opsioni tjetër është që përgjegjësia e Gazës t’i jepet një shteti tjetër, por që askush nuk ishte i gatshëm të dal vullnetar, pavarësisht takimit me shumë udhëheqës arab.

Netanjahu tha se gjatë dhjetë vjetëve që ka qenë në pushtet, është përpjekur t’a mbajë situatën nën kontroll. Ai u shpreh se më shumë se 300 palestinez u vranë nga forcat okupuese. Ai argumentoi se ata ishin të gjithë terroristë. Ai kujtoi se ata e kishin kthyer Gazën me një forcë ushtarake intensive.

Netanjahu tha se ai e shmang përdorimin e panevojshme të forcës.  Kryeministri sionist shtoi se ai do të vazhdoj t’a përdor forcën aty ku është e nevojshme dhe se është i gatshëm të paguaj për këtë.Burimi : Tasnim News Agency