Në zgjedhjet e Izraelit nuk votohen ata që e mbështesin zgjidhjen me dy shtete

Publikuar në Prill 11, 2019, 2:36 a.m.

Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës për Çlirimin e Palestinës, Saib Ureykat ka thënë se votuesit izraelit nuk kanë votuar mbështetësit e zgjidhjes me dy shtete, por ata që e kanë kundërshtuar këtë zgjidhje.

Në një deklaratë të bërë në llogarinë e tij në Twitter, Ureykat ka thënë se sipas rezultateve paraprake të zgjedhjeve të parakohshme të përgjithshme, “izraelitët kanë votuar për palët që bëjnë racizëm”.

Sekretari i Përgjithshëm vuri në dukje se partitë në Izrael, të cilët mbrojnë modelin e zgjidhjes me dy shtete për çështjen palestineze, mund të kenë vetëm 18 vende në Kuvend, në të cilin ka 120 deputetë.

REZULTATET E PARA ZGJEDHORE Në IZRAEL QË NUK JANË TË SIGURTA

Sipas sondazheve në zgjedhjet e parakohshme të përgjithshme në Izrael, partia e kryeministrit Benjamin Netanyahu, Likud dhe rivali i tij më i afërt, Aleanca Blue and White, kanë dalur të barabartë.

Në tre sondazhet e ndryshme të votimit të publikuara në kanalet izraelite, Partia Likud, e udhëhequr nga kryeministri Netanyahu dhe ish shefi i Shtabit të Përgjithshëm, Benny Gantz dhe Aleanca Blue and White, të udhëhequr nga ish-gazetari Yair Lapid, kanë hequr deputet në një rezultat të afërt me njëri tjetrin.Burimi : Sputnik News