Kompania ruse publikon pamjet e ‘Drone Kalashnikov’

Publikuar në Prill 3, 2019, 1:04 a.m.

Kompania ruse e mbrojtjes Almaz-Antey prezantoi Drone Kalashnikov, i cili ka kapacitet të gjuaj përderisa është në fluturim.

Në artikullin në të cilin tregohet Droni i ri i krijuar nga Rusia me qëllim që të parandaloj dronët e palës së kundër, eksperti amerikan Kyle Mizokami e ka pëshkuar këtë dronë si një ‘ankth që fluturon’.

Kompania njoftoi se Drone Kalashnikov mund të gjuaj ndërsa është në fluturim duke ndjekur objektivin, dhe vuri në dukje se droni mund të qëndrojë në ajër për 40 minuta. U raportua se droni nuk është i hapur vetëm në ajër, por edhe për përdorim individual manual.

SHTYPI AMERIKAN E PËRSHKROI DRONIN SI ‘ANKTH QË FLUTURON’

‘Makthi fluturues’ i Rusisë në shtypin amerikan

Eksperti i mbrojtjes i SHBA-së, Kyle Mizokami, në artikullin e tij për faqen e internetit Foxtrot Alpha, foli në lidhje me dronin e ri të krijuar nga Rusia.

Mizokami deklaroi se droni i ri rus, i cili synon të parandalojë automjetet e palës tjetër, është i pajisur me pushkën automatike Vepr, e cila ndezet me fishekë gjuetie, dhe vuri në dukje se fakti që fishekët e gjuetisë janë shumë më të rrezikshme se plumbat e zakonshëm, e bëjnë këtë pajisje një armë të frikshme kundër dronëve të palës tjetër.

Ai vuri në dukje se dronët rus mund të qëndrojnë në ajër për rreth 40 minuta dhe mund të bëjnë ngritje dhe zbritje vertikale, ndërsa produktin e ri të industrisë së mbrojtjes së Rusisë, e cilësoi si ‘ankth që fluturon’.

Mizokami vuri në dukje se kjo armë mund të përdoret jo vetëm kundër dronëve, por edhe kundër pushtetit njerëzor, dhe shtoi se:

“Lufta është e tmerruar nga forma e saj aktuale. Tani le të shtojmë mijëra robotë fluturues të pajisur me pushkë automatike të fishekëve të gjuetisë.”Burimi : Sputnik News