Gruaja suedeze e përqafon fenë Islame në Xhaminë e Shejtë të Imam Rizait

Publikuar në Prill 3, 2019, 12:40 a.m.

Një grua e re e krishterë nga Suedia është konvertuar në Islam në Xhaminë e Shejtë të Imam Rizait (a.s.) në Mashhad të Iranit.

"Vendosa të vija në Iran për të kuptuar më mirë Islamin dhe Shiizmin", tha ajo, duke shtuar se ajo tashmë ishte njohur me fenë nëpërmjet një miku musliman.

Duke vënë në dukje se ajo ka vizituar shumë qytete të ndryshme nëpër botë, kjo muslimane e re e përshkroi Mashhadin si një vend ku gjithmonë kishte për qëllim të vizitonte një qytet dhe atë përmes një forme të veçantë të fuqisë së brendshme.

Ajo gjithashtu shtoi se informacioni i dhënë nga ekspertët e Menaxhimit të Çështjeve Jo-iraniane të Kujdeatarisë të Astan Kuds Razavi e bëri atë më të njohur me fenë dhe vendimi i saj përfundimtar për t'u kthyer në Islam u bë pas konsultimeve fetare.

"Një fuqi e brendshme më mori në Mashhad kështu që unë mund të gjeja të vërtetën dhe zgjodha mënyrën më të mirë për jetën time", tha gruaja suedeze.

Dhurata kulturore dhe fetare u ofruan në fund të ceremonisë mbajtur nga Menaxhimi i Çështjeve jo-iraniane të vizitorëve në oborrin Xhumhuri Islami të kompleksit të Xhamisë së Shejtë të Imam Rizait !Burimi : Astan Quds Razavi