Trump pjesërisht përgjegjës për masakrën muslimane në Zelandën e Re

Publikuar në Mars 16, 2019, 1:02 a.m.

Politikanët e bardhë si Presidenti i SHBA Donald Trump dhe mediat perëndimore kryesore janë pjesërisht përgjegjëse për masakrën e të premtes së muslimanëve në dy xhami në Zelandën e Re, sipas gazetarit britanik dhe shkrimtarit Yvonne Ridley.

Ridley, një ish-presë në televizionin Shtypi dhe autori i disa librave duke përfshirë The Rise of The Prophet Muhammed, bëri vërejtjet në një artikull të titulluar "Shkaktarët e urrejtjes që çuan në masakrat e xhamisë së Zelandës së Re", botuar të premten, supremacisti i bardhë i armatosur australian vrau të paktën 49 adhurues myslimanë në dy xhami në Christchurch.

Terroristi, një 28-vjeçar i quajtur Brenton Tarrant, transmetoi në Facebook video të sulmit vdekjeprurës në një xhami në Christchurch, duke pasqyruar vrasjen e luajtur në video games. Më parë ai botoi një "manifest" në Twitter në të cilin ai përkrahu anti-emigrant dhe ideologjinë islamofobike, dhe paraqiti trupa të njohur për lëvizjet e bardha supremaciste dhe alt-djathtas.

Tarrant gjithashtu shprehu mbështetje për Trump si një "simbol të identitetit të bardhë të rinovuar dhe qëllimit të përbashkët".

"Politikanët dhe mediat kryesore duhet të marrin kohë dhe të reflektojnë mbi rolin që mund të kenë luajtur, gjë që çoi në vrasjen masive të adhuruesve myslimanë në dy xhami të Zelandës së Re në Christchurch", shkroi Ridley.

"Ajo që ndodhi gjatë namazit të së premtes, pasi 49 të pafajshëm u therën nga një person i armatosur i çmendur, doli në një transmetim të drejtpërdrejtë dhe vrasësi me sa duket ishte" i gëzuar "nga audienca e tij virtuale virtuale që duket se e shihte dhunën pornografike me disa shijime". shtuar.

Ajo shkroi se terroristi do të dalë në gjyq të shtunën: "Megjithatë, unë besoj se tashmë mund të ndajmë disa faj për politikanët dhe mediat. Për shembull, administrata Trump i bëri myslimanët armikun që nga momenti kur Donald Trump u bë Presidenti i Shteteve të Bashkuara, ndërsa islamofobia është përforcuar nga ringjallja e të djathtës ekstreme dhe rritjes së fashizmit në Evropë dhe më gjerë.

"Retorika e urrejtjes e Donald Trump dhe ajo e politikanëve të tjerë të bardhë dhe influencuesve të medias janë bërë pothuajse normale, pasi ka një urrejtje për refugjatët e shkaktuar nga luftërat e tmerrshme në të gjithë Lindjen e Mesme dhe Azi", vuri në dukje ajo.

"Konflikti i vazhdueshëm i këtyre refugjatëve me të ashtuquajturin ISIS ose Daesh shkon kryesisht i pakundërshtuar dhe disa kolumnistë madje po pyesin nëse islamofobia është reale," vuri në dukje analisti.

Trump të premten ka denoncuar si një "masakër të tmerrshme" sulmet terroriste vdekjeprurëse mbi xhamitë muslimane në Zelandën e Re. Ai i dënoi sulmet terroriste dhe i shprehu ngushëllimet e tij popullit të Zelandës së Re pas sulmeve.Burimi : Press Tv