Kina thotë se do të përpiqet për ruajtjen e marrëveshjes së Iranit

Publikuar në Mars 13, 2019, 1:11 a.m.

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Kinës Lu Kang thotë se me të gjitha partitë, Kina do të përpiqet të mbajë marrëveshjen bërthamore të Iranit, e njohur zyrtarisht si Plani i Përbashkët i Veprimit (JCPOA).

Lu Kang i tha Agjencisë së lajmeve të Republikës Islamike (IRNA) në një konferencë shtypi në Pekin.

Duke iu referuar Planit të Përbashkët të Veprimit (JCPOA) në muajin  korrik dhe shtator ai tha se të në takimet me të gjitha partitë do të përkrahin Iranin për përmbushjen e detyrimeve sipas Planit të Përbashkët të Veprimit (JCPOA).

Ai gjithashtu tha se IAEA duhet të vazhdojë të monitorojë dhe inspektojë në mënyrë të paanshme dhe profesionale.Burimi : IRNA