Ansarullah: Po përpiqën të shkatërrojnë tyrben e pejgamberit (s.a.w.s)

Publikuar në Mars 12, 2019, 12:20 a.m.

Sajjid Abdulmelik al Husi, kreu i lëvizjes Ansarullah, vuri në dukje mendimet e çoroditura të jobesimtarëve, duke thënë se: "Jobesimtarët duan të shkatërrojnë tyrben e bekuar të Profetit (s.a.w.s). Ata kanë urrejtje për Hz. Ali (a.s.).”

Kanali televiziv Al-Masi publikoi fjalimin e liderit të Lëvizjes Ansarullah, Sajjid Abdulmelik al Husi. Sajjid Abdulmelik al Husi u shpreh se: “Kombi i Jemenit është një komb që e do pejgamberin ( s.a.w.s.), dhe Ehlibejtin s.a.w.s.”

Sajjid Abdulmelik al Husi u shpreh se: “Populli i Jemenit është besnik ndaj Ehlibejt (a.s.) dhe këtë e shfaqi në raste të ndryshme.”

Duke iu referuar karakteristikave morale të popullit të Jemenit, Al Husi tha: “Sakrifica dhe altruizmi, që është zgjedhja  për t’i bërë mirë tjetrit, janë karakteristikat e popullit të Jemenit dhe ato tregojnë sakrificë edhe në kushtet më të vështira. Këto janë qasja dhe karakteristikat e popullit.”

Lideri i Lëvizjes Ansarullah u shpreh se: “Bujaria, besimi dhe falja janë disa nga karakteristikat e popullit të Jemenit. Një tjetër tipar moral i kombit jemenas në histori është se ai ruan dinjitetin e tij dhe mbron krenarinë dhe nderin e tij. Gjatë gjithë historisë, gratë e Jemenit janë dalluar me morale të mira dhe besime të forta.”

Sajjid Abdulmelik al Husi vuri në dukje se: “Baza e Islamit është liria, çlirimi nga pushtimi, çlirimi nga errësira dhe zhdukja, pranimi i llogaridhënies së të drejtave dhe lufta kundër vështirësive në këtë fushë. Kombi i Jemenit ka luftuar për hir të Allahut gjatë gjithë historisë dhe ka bërë përpjekje për ta merituar të vërtetën. Këto janë shembujt kryesorë të popullit të Jemenit.”

Sajjid Abdulmelik al Husi deklaroi se domosdoshmëria për të mbrojtur përulësinë e popullit të Jemenit duhet të mbrohet nga dijetarët, si dhe shtoi se: “Ata kërcënojnë këtë identitet të popullit jemenas. Kërcënimi i vetëm është shtrembërimi i këtij identiteti. Mosbesimtarët veprojnë në maskën e fesë dhe duan të shtrembërojnë identitetin dhe njerëzimin e këtij kombi. Mosbesimtarët po paraqesin urrejtje, vrasje, brutalitet dhe urrejtje dhe dëshirojnë të tërheqin personalitetin e kombit në këtë drejtim. Ata duan të luftojnë me degët e fesë dhe duan të largojnë njerëzit nga këto degë të fesë.”

Sajjid Abdulmelik al Husi, kreu i lëvizjes Ansarullah, vuri në dukje mendimet e çoroditura të jobesimtarëve, duke thënë se: "Jobesimtarët duan të shkatërrojnë tyrben e bekuar të Profetit (s.a.w.s). Ata kanë urrejtje për Hz. Ali (a.s.). Në shkollat e tyre fetare, jobesimtarët po përhapin ligësi ndaj Ehlibeyt (a.s.).”

Në vazhdim të fjalimit të tij, kreu i lëvizjes Ansarullah, Sajjid Abdulmelik al Husi u shpreh kështu: “Kombi i Jemenit është një komb musliman dhe ka ruajtur besimin dhe identitetine tij origjinal gjatë historisë. Mosbesimi nuk ka vend tek populli i Jemenit. Kombi ynë është mik i Ehlibejt (a.s.) dhe dashuria e Ehlibejt (a.s.) është themeli i të gjitha sekteve islame.”Burimi : Rast Haber