Papa për dialogun katolik-musliman në udhëtimin e tij në Emeratet e Bashkuara Arabe

Publikuar në Shk. 1, 2019, 10 p.m.

Papa Françesku do të "inkurajojë katolikët në të gjithë botën për të vazhduar për të vënë në praktikë mësimet e Kishës në lidhje me dialogun me myslimanët", kur ai viziton Emiratet e Bashkuara Arabe, sipas një ekspert në dialogun ndërfetar.

Papa Françesku do të jetë papa i parë që do të vizitojë Gadishullin Arabik më 3-5 shkurt 2019, në Abu Dhabi, kryeqyteti i Emirateve të Bashkuara Arabe.

Gjatë udhëtimit të tij, Papa do të takohet me Këshillin Ndërkombëtar Musliman të Dijetarëve, do të marrë pjesë në një takim ndërfetar dhe do të mbajë Meshën për popullsinë katolike lokale, kryesisht punëtorë të huaj.

Kryepeshkopi Felix Anthony Machado e Vasai, India, i cili shërbeu si-Nënsekretari i Këshillit Papnor për Dialogun Ndërfetar në Vatikan nga 1999-2008, dhe do të jetë në Abu Dhabi për vizitën e papës, tha:

" Këshillin Ndërkombëtar Musliman të Dijetarëve ka përgatitur vizitën e Papës dhe ata do të donin që udhëheqësit e të gjitha feve të ulen dhe të reflektojnë mbi atë se si mund të ketë paqe mes feve dhe të reflektojnë se paqën në botë në përgjithësi. "

"Një nismë e tillë ka ardhur nga myslimanët sunitë lideri i së cilës është Myftiu,  Imami i Xhamisë Al Azhaar  në Kajro, Egjipt. Ai do ta udhëheqë këtë grup ndërfetar dhe do të kërkojë mbështetjen dhe këshillën e Papës; sepse Papa Françesku vetë është i angazhuar personalisht për të ndërtuar paqen në shoqëri dhe në botë, "vazhdoi kryepeshkopi.

Machado tha se kishte "zëra konservatorë dhe të politizuara" kritike kundër Papës pse e bënë një udhëtim në një zonë pa popullsisë vendase katolike.

"Nuk është vetëm pse nuk ku katolikët nuk duhet të shkojmë. Ne duhet të shkojmë në vende të tilla ku nuk ka katolikë, pikërisht për të shqyrtuar mundësitë për të ardhmen ", tha ai, sipas cruxnow.com.

"Papa Françesku  është ai që tha se Kisha nuk duhet të jetë e vetëqëndruar, por duhet të duket jashtë vetes. Kjo është ajo që ai po bën ".Burimi : IQNA