Një grua e krishterë peruane e përqafoi fenë Islame në Mashhad të Iranit

Publikuar në Shk. 1, 2019, mesnatë

Xhamia e Shejtë e Imama Rizait që gjendet në qytetin Mashhad të Iranit,  ka qenë gjithmonë një vend tërheqës për muslimanët e sapo konvertuar që të shprehin besimin e tyre në Islam. Astan News paraqet një vështrim për jetën e një gruaje të krishterë nga Peruja e cila është konvertuar kohët e fundit në fenë islame.

Për Sheila Margass nga Peruja, konvertimi në Islam nuk ka qenë një aksident, por një zgjedhje. Tani, një përvojë e re e ka bërë atë edhe më të vendosur në hulumtimin e saj për Islamin.

Pas konvertimit të saj në Islam, Sheila ka bërë një vizitë në qytetin Mashhad të Iranit, i cili është një vend i shenjtë, ku ka vepruar  një prej figurave më të nderuar në Islam, sidomos në mesin e iranianëve, Imam Rizai,  i cili është Imami i tetë në Islamin Shiit.

Muslimanja e re e konvertuar thotë se udhëtimi i saj në Mashhad ka rritur besimin e saj në fenë e saj të re.

"Në këtë vend të shenjtë, dëshirat janë më afër përmbushjes, dhe unë mund të ndjehen në praninë e Allahut këtu", ka thënë Sheila, duke ju drejtuar një takimi me sfidat me të cilat përballen muslimanet e konvertuar në  Perëndim.

Në takim ku morën pjesë studentë nga Australia, takimi u organizua nga Departamenti i vizitorëve jo-iranian të vendosur në Xhaminë e Shejtë të Imam Rizait.

"Unë u luta për të gjithë anëtarët e familjes, të afërmit dhe miqtë gjatë vizitës sime në Xhaminë e Shenjtë të Imam Rizait. Ndjeva një ndjenjë të thellë dhe të panjohur të spiritualitetit ", tha Sheila.

Ajo tha se njerëzit në Mashhad janë shumë mikpritës ndaj konvertuesve muslimanë. "Kur stafi i Xhamisë të Imam Rizait kuptoi se e kam përqafuar fenë Islame,  ata më mirëpritën me krahapur," tha ajo. "Është shumë interesante për mua të shoh valët e vizitorëve që mblidhen në Xhaminë e Shenjtë Imam Rizait dhe luten."

Sheila gjithashtu theksoi vuajtjet që ajo dhe shokët e tjerë të konvertuar myslimanë në Perëndim kalojnë. "Islami ka ndryshuar mënyrën e jetesës sime. Pasi u bëra myslimane, u shfaqa në vende publike e veshur me hixhabin bazuar në kodin e veshjes islamike. Nga njerëzit përreth meje, ka që habiten dhe ndonjëherë, komentet e njerëzve më vënë nën presion. Por falënderoj Allahun, arrita të kapërceja problemet, "tha muslimanja peruane.

Sheila tha se mishi hallall është vështirë në dispozicion në Perëndim, dhe kjo e bëri atë të përdorte një dietë vegjetariane. "Dyqanet shesin mish që nuk janë të lejuar në Islam, siç është mishi i derrit", u shpreh ajo.

Megjithatë, kishte edhe një sfidë më të madhe me të cilën Sheila duhej të përballet. "Ishte kundërshtimi i familjes sime për konvertimin tim në Islam, veçanërisht nëna ime që është katolike radikale", shpjegoi Sheila.

"Nëna ime nuk pranoi të vinte me mua kur e pyeta për të parë brenda si duket brenda një xhami", kujton Sheila. .

Gruaja e re peruane është kritikuar vazhdimisht nga miqtë dhe anëtarët e familjes së saj për kodin e saj të veshjes islame. "Disa njerëz më pyesin pse unë duhet të mbaj shaminë, por unë u them atyre se është zgjedhja ime dhe e dua".

"Në fillim, ishte e vështirë për mua të mbaj hixhabin. Sidoqoftë, tani nuk mund ta heq mënjanë, sepse ajo është bërë pjesë e identitetit tim dhe unë jam i interesuar për të. Unë besoj se një grua me hixhab mund të komunikojë e  qetë me njerëzit rreth saj ", argumenton muslimanja peruane.Burimi : Astan Quds Razavi