5,000 të burgosur të ndërgjegjes në Bahrejn

Publikuar në Jan. 26, 2019, 1:01 a.m.

Ka rreth 5.000 të burgosur të ndërgjegjes të mbajtur në Bahrejn, tha kreu i një qendre bazë.

Shejh Maytham Al-Salman, kreu i Qendrës për Dialog dhe Tolerancë në Bahrejn, tha se rreth 200 të burgosur politikë kanë vdekur nën tortura në burgjet e Bahrejnit pasi kryengritja popullore filloi në vend në vitin 2011, raportoi Mirat al-Bahrain, website i lajmeve.

Ai e kritikoi heshtjen e botës, duke përfshirë edhe të ashtuquajturit mbrojtësit e të drejtave të njeriut të tilla si SHBA dhe Britania, për shtypjen e  të drejtave të njeriut në Bahrejn.

Bahrejni një aleat i ngushtë i SHBA-ve në rajonin e Gjirit Persik, ka qenë dëshmitarë  i protestave pothuajse të përditshme kundër dinastisë në pushtet të Al Khalifa që nga fillimi i vitit 2011, duke përdorur masat e ashpëra në një përpjekje për të shtypur demonstratat.

Si rezultat i dhunës janë vrarë e plagosur qindra bahrejnasë dhe qindra të tjerë janë plagosur dhe të arrestuar në shtypjen e vazhdueshme në demonstratat paqësore.

Amnesty International dhe shumë organizata të tjera të të drejtave ndërkombëtare kanë kritikuar shpesh regjimin e Bahrejnit për abuzime të të drejtave të njeriut  dhe dhunën e shfrenuar kundër grupeve opozitare dhe protestuesve anti-regjimit.Burimi : IQNA