Ajetullah Sistani, Shejh Isa Kasimi takohen në Naxhaf të Irakut

Publikuar në Dhj. 31, 2018, 10:38 p.m.

Udhëheqësit shpirtëror muslimanë shiitë të Bahrejnit dhe Irakut mbajtën një takim të rëndësishëm të xhumanë në qytetin Nexhef të Irakut. .

Ajetullahu i Irakut, Sejjid Ali-Sistani priti në vizitë shejhun Isa Kassim, i cili erdhi nga Londra, në fillim të javës pasi kishte kaluar muaj pas operacionit  dhe procedurave të tjera mjekësore për shkak të shëndetit të tij të dobët.

Ajetullah Al-Sistani i dëshiroi Shejh Kassimit një rimëkëmbje të plotë dhe i përshëndeti banorët e Bahrejnit.

Shejh Kassimi është në Irak për herë të parë në pesë dekada, duke vizituar xhamitë e shejta të Irakut.

Shejh Kassimi 80 vjeçar kishte kaluar vite duke jetuar nën rrethim virtual nga forcat e sigurimit të Manama para se të largohej nga Bahrejni për trajtim shëndetësor në korrik të këtij viti.Burimi : Lualua TV