Prifti: Iranit vendi për jetesë paqësore për ndjekësit e feve monoteiste

Publikuar në Dhj. 25, 2018, 8:56 p.m.

Anëtari i Shoqatës së klerikëve të Teheranit, duke iu referuar me theks të ndjerit, themeluesit të Revolucionit Islamik në 'Kombine Bashkuar’ në Iran, "konsiderohet kulturë e Iranit që ka kapacitete të mëdha, ku jeta paqësore e pasuesve e feve të ndryshme është plotësisht e pranuar.

Pedram Soroushpour në margjinat e 'Revolucionit Islamik dhe katër dekadave të solidaritetit dhe simpatisë midis ndjekësve të feve monoteiste' dhe në një intervistë meAgjensinë e Lajmeve IRNA Lidhur me pretendimet e të ashtuquajturave institucione perëndimore të drejtave të njeriut që kanë të bëjnë me shkeljen e të drejtave të pakicave fetare në Iran, ka thënë:

"Në vitet e para të Revolucionit islamik, diskutimi i Kombeve të Bashkuara u formua sipas Imam Humeinit dhe ky kapacitet kulturor është njohur edhe brenda vendit dhe ky ishte guri i themelit për minoritetet fetare për të jetuar në mënyrë paqësore në Iran ".

Duke iu referuar zhvillimit pozitiv që doli pas hartimit të Kartës së të Drejtave të Qytetarëve dhe të qeverisë iraniane mbi liritë e pakicave fetare në Iran, ai vlerësoi emërimin e një asistenti special nga Presidenti mbi çështjet e pakicave etnike dhe fetare.

Soroushpour vazhdoi, z. Ali Junesi si asistent në këtë fushë ka bërë të mundur për herë të parë për të dëgjuar pikëpamjet e pakicave fetare në fushën e politikës, dhe ky veprim u bë në gjendje për të përfunduar në fazën e ardhshme në procesin e hartimit të një dokumenti të shtetësisë.Burimi : IRNA