Sekretari i KE: Evropa qëndron koprrace kundër të SHBA-ve

Publikuar në Dhj. 5, 2018, 11:24 a.m.

Sekretari i Përgjegjësisë i Iranit, në një takim me ambasadorin gjerman, tha se Presidenti amerikan Donald Trump kishte diskredituar nënshkrimin e të gjitha vendeve në Planin e Përbashkët të Plotë të Veprimit (JCPOA), duke theksuar se Evropa duhet të qëndrojë kundër  koprracësisë të SHBA-ve.

Muhsin Rezaei u takua të martën me ambasadorin gjerman Michael Klor-Berchtold në Teheran me një referencë në ritmin e ngadaltë të bashkëpunimit me Iranin vuri në dukje:

"Ne po ankohen për evropianët. Për fat të keq, Evropa nuk ofron një përgjigje të përshtatshme, si një bashkëpunim me iranianët. Europa ka kërkuar të krijojë një kanal financiar për disa muaj, por disa vende nuk kanë bashkëpunim të duhur. Evropianët nuk bashkëpunojnë në praktikë vetëm shprehin mbështetje në bisedime. '

Sekretari i Këshillit të Përshtatshmërisë theksoi se është një gabim strategjik që evropianët nuk duhet të kryejnë dhe thanë:

"Ne presim që mesazhi të transferohet që Evropa të mos humbasë mundësinë për një bashkëpunim të tillë. Shteti dhe ministri i jashtëm besojnë në bashkëpunimin me Evropën. Përdoreni këtë mundësi  që mos të jetë  shumë vonë. 'Burimi : IRNA