Udhëheqësi i Vëllazërisë Myslimane të Egjiptit dënohet për jetë

Publikuar në Nën. 25, 2018, 4:27 p.m.

Gjykata në Egjipt të dielën dënoi Muhammed Badie, udhëheqës i Vëllazërisë Myslimane, me burgim të përjetshëm.

Sipas Russiya al-Yawm, gjykata në guvernatën e Minya-s gjithashtu i dorëzoi dënimet e përjetshme 64 anëtarëve të tjerë të grupit gjatë sulmit të një stacioni policor në krahinën e Egjiptit të Minisë në vitin 2013.

Rasti ka ndodhur në gusht 2013 kur të pandehurit sulmuan një stacion policie dhe vranë një polic pas një vrasjeje të ushtruar nga ish-pesimisti Muhamed Morsi në përgjigje të protestave masive kundër sundimit të tij njëvjeçar.

600 persona të tjerë të akuzuar në të njëjtin rast u dënuan me 15 vjet burg.Burimi : IQNA