U dha vendimi për Sheikh Ali Salman

Publikuar në Qershor 23, 2018, 3:32 a.m.

Është liruar udhëheqësi i lëvizjes së Bahreinit, ‘Al Wefaq’, Sheikh Ali Salman, i cili u arrestua me dyshimin për spiunimin ndaj Katarit.

Është dhënë vendimi lidhur me rastin me të cilin për Sheikh Ali Salman është kërkuar burg nga 4 deri në 9 vjet, me akuzën për spiunim ndaj Katarit. Në sencën e bërë, gjykata urdhëroi lirimin e udhëheqësit të opozitës.

Po ashtu, janë liruar edhe anëtarët e lëvizjes ‘Al Wefaq’, Sheikh Hasan Sultan dhe Ali Asved, të cilët janë gjykuar në të njejtën gjykatë.

Organizata Amnesty International kërkoi lirimin e menjëhershëm të Sheik Ali Salmanit, i cili u arrestua për arsye ideologjike në Bahrein.

Sheikh Ali Salman është udhëheqësi i lëvizjes ‘Al Wefaq’, i cili ishte i arrestuar nga regjimi Al Khalifa që nga viti 2014.Burimi : Rast Haber