Gara Kur'anore për femra po zhvillohen në Libi

  • None
Publikuar në Shta. 5, 2014, mesnatë

Një garë për hafizet e Kur’anit për femrat po zhvillohet në rajonin Gharjan në Libinë veriperëndimore.

 

Sipas akhbarlibya website, Shoqata Arsimore Al-Mahaxhxhat​​-ul-Bayzaa 'mbikëqyrës i garave të cilat kanë filluar më 30 gusht 2014 dhe do të vazhdojnë për pesë ditë.

 

Salla Al-Shuhada e rajonit ka qenë mikpritëse e Garave Kur'anore me 370 pjesëmarrës.

 

Në dita e parë të garave morën pjesë hoxhallarët libianë, predikuesit dhe qytetarët.      

 

Pjesëmarrësit konkurojnë në dy grupe, grupi i nxënësve dhe grupi i amviseve.

 

Studentet konkurrojnë në mësimin përmendësh të tërë Kur'anit, gjysmën e Kuranit (15 xhyza), një të katërtën e Kur'anit, të fundit një gjyz të Kur’anit.

 

Grupi tjetër konkuron në mësimin përmendësh një të katërtën e Kur'anit, dy gjyza të Kur’anit dhe grupi i fundit  gjyzin e fundit të Kur’anit.  

 

Paneli  i Jurisë së Garave përbëhet nga Shejh Abdul Mexhid Al-Hamri, Shejh Umer El-Hashaj dhe Shejh Muhammed Husna.