Paralajmërim nga gjenerali izraelit në pension: Kjo ushtri nuk mund të fitojë një luftë

Publikuar në Qershor 16, 2022, 12:04 a.m.

Gjenerali Itzhak Brik, një nga ish-komandantët e ushtrisë së regjimit racist izraelit, deklaroi se kishte bërë hetime në njësi së fundmi dhe tha se kjo ushtri nuk është në gjendje të fitoj një luftë të re.

Sipas shërbimit arab të agjencisë së lajmeve YDH- Sputnik, gjenerali Itzhak Brik, një nga ish-komandantët e regjimit racist izraelit, bëri vlerësime në televizionin Channel 14 që transmetonte në hebraisht të dielën.

Duke deklaruar se së fundmi ka vizituar disa njësi të ushtrisë, gjenerali Itzhak Brik ka deklaruar se ka vërejtur një mosdisiplinë të konsiderueshme dhe mungesë vëmendjeje në bazat ushtarake dhe tha se nëse këto kushte nuk korrigjohen, ushtria izraelite nuk do të jetë në gjendje të përparojë dhe të fitojë asnjë luftë në të ardhmen.

Itzhak Brik, në një artikull që i shkroi gazetës Haaretz vitin e kaluar pas luftës me rezistencën palestineze, deklaroi se ushtria raciste e regjimit izraelit nuk mund të përballoj një luftë rajonale.

Gjenerali Itzhak Brik deklaroi se Hamasi dhe Xhihadi Islamik e tallnin Izraelin duke gjuajtur raketa në të gjithë Izraelin, përfshirë Gush Danin, që është zona më e madhe urbane e Izraelit për sa i përket popullsisë dhe zonës. Ata e kuptuan më mirë se Izraeli nuk iu përgjigj raketave" dhe shkruante se. Regjimi izraelit nuk ishte kurrë gati për një luftë të tillë.

Gjenerali Itzhak Brik deklaroi se Hamasi dhe Xhihadi Islamik e tallnin Izraelin duke gjuajtur raketa në të gjithë vendin, përfshirë Gush Danin, që është zona më e madhe urbane e Izraelit për sa i përket popullsisë dhe zonës, duke shtuar se “Iranianët dhe Hezbollahu shikuan atë që ndodhi në Gaza dhe e kuptuan më mirë se Izraeli nuk po i përgjigjej raketave", si dhe shkroi se regjimi izraelit nuk është kurrë gati për një luftë të tillë.

Ai deklaroi se ka mungesë të interesit profesional për rregullimin apo riparimin e armëve apo pajisjeve në terren, apo probleme teknike që shkaktojnë humbje jetësh në ushtrinë izraelite dhe tha se përfshirja e ushtrisë izraelite në çdo luftë në të ardhmen. mund ta çojë Izraelin në një fatkeqësi të vërtetë.Burimi : Yakın Doğu Haber