Al Jazeera: Irani vret 20 izraelitë si hakmarrje për vrasjet e komandantëve të tij

Publikuar në Qershor 4, 2022, meditë

"Gjenerali 42-vjeçar Sharon Asman u vra në një bazë ushtarake në qytetin Netanya në Palestinën qendrore më 1 janar 2021. Gjenerali i ndjerë ishte komandanti i Batalionit Al-Nahl në ushtrinë izraelite. Nga ana tjetër, zëvendëspresidenti i MOSSAD-it, Gabriel Talker, u eliminua së bashku me 12 persona me të në sulmin me raketa të kryer nga Irani në selinë e MOSSAD-it në Erbil të Irakut më 13 mars.”

Kanali i lajmeve Al Jazeera "Pse Irani nuk po hakmerret për vrasjen e komandantëve të tij nga Izraeli?" Në një artikull të titulluar Mbrojtësi i Haremit, duke iu referuar vrasjes së dëshmorit Hudejit, ai shkruante:

"Një ish-komandant i Gardës Revolucionare beson se vendi i tij nuk po i miraton operacionet izraelite dhe po reagon drejtpërdrejt ose tërthorazi përmes aleatëve të saj brenda Lartësive të Golanit sirian, Libanit të Jugut dhe Palestinës."

Al-Jazeera gjithashtu shkroi:

“Një burim jozyrtar iranian i afërt me Forcat Quds tha se Garda Revolucionare dhe forcat iraniane të sigurisë kanë shënjestruar vazhdimisht komandantët e regjimit sionist brenda dhe jashtë Palestinës së pushtuar.

Burimi, duke folur në kushte anonimiteti, tha se 20 izraelitë janë vrarë deri më tani pas operacioneve të drejtpërdrejta të Iranit kundër komandantëve izraelitë. Disa nga këto janë:

Vrasja e oficerit 45-vjeçar të MOSSAD, Fahim Hinawi, ndodhi më 4 dhjetor 2020, në një kryqëzim në rrethin Ghinaton, në juglindje të Tel Avivit. Operacioni u zhvillua shtatë ditë pas vrasjes së shkencëtarit iranian Muhsin Fahrizade.

Vitin e kaluar, Irani vrau dy oficerë të tjerë në Tel Aviv, përveç Hinawi, në përgjigje të vrasjes së Fahrizade.

 Gjenerali Sharon Asman, 42 vjeç, u vra më 1 janar 2021, në një bazë ushtarake në qytetin qendror palestinez Netanya. Gjenerali i ndjerë ishte komandanti i Batalionit Al-Nahl në ushtrinë izraelite.

Nga ana tjetër, zëvendëspresidenti i MOSSAD-it, Gabriel Talker, u eliminua së bashku me 12 persona me të në sulmin me raketa të kryer nga Irani në selinë e MOSSAD-it në Erbil të Irakut më 13 mars.”

Al-Jazeera shkroi gjithashtu se Irani nuk ka frikë të zbulojë se qëndron pas shumë operacioneve brenda Izraelit.

Al-Jazeera vazhdon:

"Ka operacione të tjera që synojnë elementë izraelitë, por Irani nuk ka marrë përgjegjësinë për to, por Izraeli e di shumë mirë se kush qëndron pas sulmeve."