Media sioniste: Inteligjenca izraelite u trondit edhe një herë / Sulmi i Hezbollahut është një zhvillim strategjik

Publikuar në Gus. 17, 2021, 2:37 p.m.

Nga ana tjetër, eksperti i marrëdhënieve arabe Yoni Ben Menachem shkroi në Twitter: "Inteligjenca izraelite është edhe një herë e tronditur nga përgjigja e Hezbollahut. Pengimi është hequr dhe situata kërkon një përgjigje të ashpër kundër Hezbollahut dhe Iranit, por asgjë nuk po ndodh. Kjo është kaq e turpshme!"

Mediat e regjimit sionit thonë: “Fakti që Hezbollahu mori përgjegjësinë për raketën nga Libani flet më shumë se sa vetë incidenti.”

Rezistenca Islamike Libaneze Hezbollah lëshoi ​​dhjetëra raketa të premten në zonën e hapur pranë pozicioneve ushtarake sioniste në zonën kufitare të pushtuar të Fermave Sheba. Raketat ishin një përgjigje ndaj sulmeve ajrore të regjimit izraelit të enjten.

Gazeta e regjimit izraelit Haaretz shkroi për incidentin se "goditja me raketa nga Libani të Premten në mëngjes ishte e pazakontë, por kjo e pazakontë është rritur kur konsiderohet se përgjegjësia për këtë është marrë.”

Gazeta tha gjithashtu, "Vendimi për lëshimin e raketës dhe ndërmarrja e mëvonshme është pjesë e përpjekjes së Hezbollahut për të ruajtur ekuilibrin e parandalimit me Izraelin. "Fakti që Hezbollahu ka marrë përgjegjësinë për raketën e lëshuar nga Libani në Izrael flet më shumë se vetë incidenti," shkroi ai.

Duke pretenduar se "Izraeli po përpiqet të mos përshkallëzojë tensione të mëtejshme", gazeta komentoi se "izraelitët nuk duan luftë si udhëheqësit e tyre politikë".

Për më tepër, televizioni i regjimit izraelit "Channel 12" theksoi se "Kur Izraeli thotë se ne po e pengojmë Hezbollahun, ai ose mashtron veten ose e fsheh kokën".

Më herët, media e regjimit izraelit kishte deklaruar se "projeksioni izraelit në fillim të vitit 2021 ishte që Hezbollahu nuk do të reagonte aq papritur".

Përveç kësaj, bëhet vlerësimi i mediave të regjimit izraelit, se "Raketat e Hezbollahut janë një zhvillim strategjik".

Nga ana tjetër, eksperti i marrëdhënieve arabe Yoni Ben Menachem shkroi në Twitter: "Inteligjenca izraelite është edhe një herë e tronditur nga përgjigja e Hezbollahut. Pengimi është hequr dhe situata kërkon një përgjigje të ashpër kundër Hezbollahut dhe Iranit, por asgjë nuk po ndodh. Kjo është kaq e turpshme!"

Kjo surprizë e regjimit izraelit erdhi pasi Rezistenca Islamike Libaneze njoftoi se Brigadat Martir Ali Kamil Muhsin dhe Mohammed Qasim Tahan bombarduan rrethinat e pozicioneve ushtarake okupuese në zonën e Fermave Sheba të Premten në përgjigje të sulmit të regjimit izraelit në Liban.Burimi : Al Mayadeen / Medya Şafak