Presidenti përshëndet rezistencën e popullit iranian kundër terrorizmit ekonomik të Trumpit

Publikuar në Jan. 18, 2021, 12:47 a.m.

Presidenti iranian Hassan Rouhani iu referua ditëve të turpshme të presidencës së homologut të tij amerikan dhe tha se kjo tregon se nuk ka fund të mirë të ngacmimit, racizmit dhe shkeljes së ligjeve në botë.

Duke folur në një seancë kabineti të mërkurën, Rouhani përshëndeti gjithashtu durimin dhe rezistencën e popullit  iranian kundër terrorizmit ekonomik të administratës së Donald Trump, duke thënë se ata që donin të rrëzonin krijimin e Iranit në 3 muaj tani po rrëzohen në mënyrë të turpshme.    Krikuesit  e politikës së presionit maksimal kundër Iranit janë duke u rrëzuar dhe jeta e tyre politike ka mbaruar përgjithmonë, vazhdoi të thotë Rouhani.

Durimi i popullit iranian, gjykueshmëria e Udhëheqësit dhe përpjekjet e administratës dhe bashkëpunimi nga degë të tjera të pushtetit në vend sollën fitoren e Iranit, shtoi ai.

Irani ka qenë nën një seri sanksionesh të paligjshme të vendosura nga Uashingtoni që nga viti 2018 kur Trump tërhoqi vendin e tij nga marrëveshja bërthamore e vitit 2015, i njohur zyrtarisht si Plani i Përbashkët Gjithëpërfshirës i Veprimit (JCPOA). SH.B.A. lëshuan të ashtuquajturën fushatë presioni maksimal dhe shënjestruan popullin iranian me masat kufizuese "më të vështira ndonjëherë".Burimi : IQNA